Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe szaszłyki dla jarosza"
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić, pokroić – papryki na spore kawałki, cukinię, bakłażana, kalarepki i cebule w krążki, brokuły w różyczki. Nabijać na szpadki (komponując smaki i kolory na zasadzie kontrastu).
Wycisnąć sok z cytryny, osolić, popieprzyć, wlać oliwę, ukręcić sos. Skropić nim warzywa. Układać sza- szłyki na ruszcie, grillować 5 minut, skrapiając w trakcie pieczenia sosem. Ostrożnie przewrócić, piec jeszcze 3 minuty z drugiej strony. Podawać na gorąco lub zimno.
Takie warzywa i sos mogą być podstawą doskonałej sałatki. Dodaj tylko ugotowany makaron i prażone ziarna słonecznika.
ok. 15 minut.Źródło: Twoje Imperium