Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe szaszłyki dla jarosza"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić, pokroić – papryki na spore kawałki, cukinię, bakłażana, kalarepki i cebule w krążki, brokuły w różyczki. Nabijać na szpadki (komponując smaki i kolory na zasadzie kontrastu).
Wycisnąć sok z cytryny, osolić, popieprzyć, wlać oliwę, ukręcić sos. Skropić nim warzywa. Układać sza- szłyki na ruszcie, grillować 5 minut, skrapiając w trakcie pieczenia sosem. Ostrożnie przewrócić, piec jeszcze 3 minuty z drugiej strony. Podawać na gorąco lub zimno.
Takie warzywa i sos mogą być podstawą doskonałej sałatki. Dodaj tylko ugotowany makaron i prażone ziarna słonecznika.
ok. 15 minut.Źródło: Twoje Imperium