Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16908
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 328
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24378
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16908
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 328
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24378
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki zagotować cały czas mieszając, następnie zdjąć z ognia, dodać łyżkę żelatyny rozpuszczonej w łyżce gorącej wody. Polewę ostudzić i polać andrut i posypać dowolną posypką. Wykonanie: Margarynę rozpuścić z mlekiem i cukrem. Następnie podzielić na dwie równe porcje, dodać po dwie tego samego rodzaju galaretki i podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia galaretki. Jeszcze letnią smarować andrut na przemian kolorami. Po złożeniu dobrze docisnąć złożone i posmarowane andruty, polać polewą i posypać posypką do ciast. Wstawić do lodówki na dwie godziny i podawać krojąc ukośnie.