Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12250
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1381
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12993
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5116
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12250
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1381
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12993
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5116
Składniki
Galaretkę o smaku kiwi rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, wlać do głębokiego talerza , pozostawić do zakrzepnięcia. Zakrzepniętą pokroić w kostkę. Biszkopty pokruszyć ułożyć na dnie pucharka. Pokrojoną galaretkę podzielić na 4 części i po połowie umieścić w pucharku na biszkopcie.
Kiwi obrać zblendować , włożyć do rondelka dodać 1/2 szklanki wody , zagotować , wymieszać z galaretką o smaku kiwi , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wymieszać z serkami , po porcji , wyłożyć do pucharków , a następnie resztę pokrojonej galaretki.
Mandarynki obrać, rozebrać na cząstki i ułożyć na galaretce.
Galaretkę o smaku malinowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, mocno schłodzoną , po porcji wlać na mandarynki, gdy będzie zaczynała krzepnąć , posypać słupkami migdałowymi. Schłodzić 2 godziny.