Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwy przepis, ale wychodzi pyszny:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 220*C. Jabłka obierz, usuń gniazdka i pokrój na drobne kostki. Do miski wrzuć: pokrojone jabłka i skrop je sokiem z cytryny. Do skropionych jabłek wrzuć : cynamon, cukier waniliowy i skórkę z cytryny, wymieszaj. Ciasto francuskie wyjmij z opakowania i podziel na 6 dużych kwadratów, następnie na każdy kwadrat nakładaj czubatą łyżkę farszu jabłkowego i złącz każdy bok kwadratu tworząc koperty. Każdą kopertę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj żółtkiem każdą kopertę. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz ok.20-25 minut. Jak ciasteczka się zazłocą odstaw je na 10-15 minut i posyp cukrem pudrem (ewentualnie)...Smacznego!