Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwy przepis, ale wychodzi pyszny:)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231640
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36093
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231640
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36093
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
        
        Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 220*C. Jabłka obierz, usuń gniazdka i pokrój na drobne kostki. Do miski wrzuć: pokrojone jabłka i skrop je sokiem z cytryny. Do skropionych jabłek wrzuć : cynamon, cukier waniliowy i skórkę z cytryny, wymieszaj. Ciasto francuskie wyjmij z opakowania i podziel na 6 dużych kwadratów, następnie na każdy kwadrat nakładaj czubatą łyżkę farszu jabłkowego i złącz każdy bok kwadratu tworząc koperty. Każdą kopertę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj żółtkiem każdą kopertę. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz ok.20-25 minut. Jak ciasteczka się zazłocą odstaw je na 10-15 minut i posyp cukrem pudrem (ewentualnie)...Smacznego!