Do góry

Desery Przepis na:

Koperty z ciasta francuskiego z jabłkami...

Koperty z ciasta francuskiego z jabłkami...

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 422

Dodano:

Odsłon: 32192

To łatwy przepis, ale wychodzi pyszny:)

Składniki

  • -3 średnie jabłka,
  • -ok. płaska łyżeczka cynamonu,
  • -ok. 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • -1/4 łyżeczki startej sparzonej skórki z cytryny,
  • - łyżeczka soku z cytryny,
  • - 1 opakowania ciasta francuskiego (kupnego),
  • -1 żółtko (roztrzepane)
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Koperty z ciasta francuskiego z jabłkami...

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:


    Nagrzej piekarnik do 220*C.
    Jabłka obierz, usuń gniazdka i pokrój na drobne kostki.
    Do miski wrzuć: pokrojone jabłka i skrop je sokiem z cytryny.
    Do skropionych jabłek wrzuć : cynamon, cukier waniliowy i skórkę z cytryny, wymieszaj.
    Ciasto francuskie wyjmij z opakowania i podziel na 6 dużych kwadratów, następnie na każdy kwadrat nakładaj czubatą łyżkę farszu jabłkowego i złącz każdy bok kwadratu tworząc koperty.
    Każdą kopertę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
    i posmaruj żółtkiem każdą kopertę.
    Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz ok.20-25 minut.
    Jak ciasteczka się zazłocą odstaw je na 10-15 minut i posyp cukrem pudrem (ewentualnie)...Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń