Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116452
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7954
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3000
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1511
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1284
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116452
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7954
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3000
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1511
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1284
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, masło, cukier i sól, posiekać nożem. Dodać jajko, śmietanę i żółtka, zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Obtoczyć w cynamonie.
Ciasto podzielić na trzy części. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Podsypać mąką. Pokroić na kwadraty o bokach około 9cmX9cm
Na kwadrat nałożyć około 6 plasterków jabłek. Złożyć w prostokąt. Boki przycisnąć widelcem. posmarować roztrzepanym białkiem. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 20 minut. SMACZNEGO!