Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, masło, cukier i sól, posiekać nożem. Dodać jajko, śmietanę i żółtka, zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Obtoczyć w cynamonie.
Ciasto podzielić na trzy części. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Podsypać mąką. Pokroić na kwadraty o bokach około 9cmX9cm
Na kwadrat nałożyć około 6 plasterków jabłek. Złożyć w prostokąt. Boki przycisnąć widelcem. posmarować roztrzepanym białkiem. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 20 minut. SMACZNEGO!