Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4517
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12233
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5660
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4517
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12233
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5660
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, masło, cukier i sól, posiekać nożem. Dodać jajko, śmietanę i żółtka, zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Obtoczyć w cynamonie.
Ciasto podzielić na trzy części. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Podsypać mąką. Pokroić na kwadraty o bokach około 9cmX9cm
Na kwadrat nałożyć około 6 plasterków jabłek. Złożyć w prostokąt. Boki przycisnąć widelcem. posmarować roztrzepanym białkiem. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 20 minut. SMACZNEGO!