Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopytka babuni po 3. roku"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w lekko osolonej wodzie, przetrzyj przez sito i zaczekaj, aż ostygną.
Jajko sparz wrzątkiem, oddziel żółtko od białka. 3. Z ziemniaków, żółtka i mąki (pszennej i ziemniaczanej) zagnieć ciasto. Uformuj z niego długi wałek o grubości ok. 1,5 cm, a następnie pokrój go ukośnie na kawałki o długości ok. 1 cm.
Kopytka wkładaj do wrzącej wody. Zaczekaj, aż wypłyną, gotuj jeszcze chwilę i odcedź. Podawaj z mięsem i surówką.Źródło: Mam dziecko