Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki są aromatyczne, szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Choinki z pierników to pomysł na dekorację świątecznego stołu, pięknie się prezentują, cudnie pachną i po świętach szybko znikają.
Witajcie!!! Dzisiaj prosty sposób na zrobienie z masy marcepanowej ślicznych...
Odsłon: 2400
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 417
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 417
Składniki
Miód, podgrzać w garnuszku, dodać masło, wymieszać, przestudzić, połączyć z przyprawami.
Wszystkie gatunki mąki wymieszać z kakao i cukrem pudrem, dodać płynny miód z przyprawami, całe jajka, śmietanę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na 15 minut.
Następnie rozwałkować na grubość 5-6 mm i foremkami o różnej wielkości i kształcie kwiatka wykrawać ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10-12 minut. Upieczone pierniczki ostudzić.
Lukier z białka: Białko z cukrem pudrem utrzeć do białości. Pierniczki układać na białym lukrze i ozdobić według uznania. (Pierniczki na choinki można wykrawać foremkami w kształcie gwiazdek o różnej wielkości.)
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47635
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 231