Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych składników wychodzi ok. 30 sztuk. Ciasteczka są pyszne i rozpływają się w ustach. Polecam.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 210
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2586
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 212
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 229
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 210
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2586
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 212
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 229
Składniki
Masło przełożyć do miski i umieścić w mikrofalówce. Ustawić tak, aby zmiękło, a nawet lekko się roztopiło. Następnie przestudzić i dosypać cukry. Miksować dodając po jednym żółtku. Suche składniki razem z przyprawami wymieszać i stopniowo dodawać do masy. Do pewnego momentu mieszamy mikserem. Następnie mieszanka robi się krucha i przechodzimy do ręcznego mieszania. Z masy formujemy kuleczki. Układamy je na blaszce i w środku robimy dołek. Można w tym celu użyć drewnianego trzonka od skrobaczki do warzyw.
Ciasteczka piec w 180* ok. 15 minut lub do lekkiego zarumienienia. Smacznego.