Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych składników wychodzi ok. 30 sztuk. Ciasteczka są pyszne i rozpływają się w ustach. Polecam.
Ciasteczka z twarogu z korzenną przyprawą i śliwkowymi powidłami - czyli mies...
Odsłon: 3185
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 71
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 32
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 71
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 32
Składniki
Masło przełożyć do miski i umieścić w mikrofalówce. Ustawić tak, aby zmiękło, a nawet lekko się roztopiło. Następnie przestudzić i dosypać cukry. Miksować dodając po jednym żółtku. Suche składniki razem z przyprawami wymieszać i stopniowo dodawać do masy. Do pewnego momentu mieszamy mikserem. Następnie mieszanka robi się krucha i przechodzimy do ręcznego mieszania. Z masy formujemy kuleczki. Układamy je na blaszce i w środku robimy dołek. Można w tym celu użyć drewnianego trzonka od skrobaczki do warzyw.
Ciasteczka piec w 180* ok. 15 minut lub do lekkiego zarumienienia. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Różana pascha z bakaliami
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 71
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 131