Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25756
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2781
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1334
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25756
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2781
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1334
Składniki
Połowę mleka gotujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę. Gdy mleko z cukrem zacznie wrzeć, dodajemy mleko z mąką kokosową. Nie gotujemy, należy wyłączyć dodac starta skórkę z cytryny i zamieszać. Masa będzie sypka i nie przejmujemy się tym, ponieważ taka ma być. Odstawiamy w chłodne miejsce. Miekkie masło miksujemy na puch i stopniowo dodajemy zimną masę. Na spód blachy wykładamy herbatniki, masę i ponownie herbatniki. Udekorowałam bitą śmietanką. Smacznego.