Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 480
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1323
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 480
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1323
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W sporej misce wymieszać pokruszone precle z masłem i cukrem. Mieszanką wyłożyć przygotowaną formę, dobrze dociskając. Włożyć na 10 minut do piekarnika.
W misie miksera wymieszać jajka, cukier, mąkę, tequilę, sok i skórkę z limonki. Wylać na podpieczony spód, włożyć do piekarnika na kolejne 30-35 minut, aż masa się zetnie.
Wystudzony deser pokroić na kawałki, oprószyć cukrem pudrem.