Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kostki z galaretki"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 345
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104597
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9112
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 345
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104597
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9112
Składniki
Galaretkę truskawkową przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Niewielkie foremki (najlepiej silikonowe) posmaruj cienką warstwą oleju.
Truskawki oczyść. Jeśli używasz mrożonych owoców, musisz je wcześniej rozmrozić. Do każdej foremki włóż po jednej truskawce. Zalewaj galaretką tak, by sięgała do 2/3 wysokości foremki. Odstaw do lodówki do stężenia.
Kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę połam, wrzuć do metalowej miseczki. Dodaj 1-2 łyżki mleka. Miskę ustaw na garnku z wrzątkiem, ogrzewaj, aż czekolada się rozpuści.
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Dodaj do ubitej kremówki razem z czekoladą. Kremem dopełnij foremki z galaretką. Odstaw do stężenia.
Czas ok. 45 min; porcja – 100 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety