Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety jajeczne z pomidorami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Składniki
Trzy jajka ugotuj na twardo, jedno surowe odłóż na później. Bułkę namocz w mleku. Cebulę potnij w cienkie krążki i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Szczypiorek posiekaj, pomidora pokrój na małe kawałki.
Do miski wrzuć ugotowane i ostudzone jajka. Rozdrobnij widelcem. Dodaj odciśniętą z mleka bułkę, szczypiorek, kawałki pomidora oraz surowe jajko. Wymieszaj. Dopraw do smaku.
Uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej i usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
<strong>Przepis nadesłała: Anita Okulicz</strong>Źródło: Kurier TV