Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z ziemniaków i kalafiora"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,60 zł
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Kalafior zalewamy wrzątkiem, solimy, gotujemy 10 minut, po czym odcedzamy. Gdy kalafior ostygnie, siekamy go drobno.
Biały ser miksujemy lub przepuszczamy przez praskę. Natkę pietruszki siekamy.
Ziemniaki, kalafior, starty biały ser, natkę pietruszki, jajka, wszystkie przyprawy i bułkę tartą wyrabiamy na jednolitą masę. Lepimy kotleciki (można je panierować w bułce tartej, otrębach owsianych lub pszennych, ziarnach sezamu, płatkach kukurydzianych itp. lub pozostawić bez panierki).
Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z sosami, surówkami itp.Źródło: Rewia