Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Margarynę posiekać nożem z mąką ,dodać sodę rozpuszczoną w mleku oraz resztę składników.
Ciasto zagnieść,podzielić na trzy części każdą z nich rozwałkować na wielkość formy i upiec w tem.200st.po 10 minut.Na ostatni placek wylewamy polewę orzechową.
plewa orzechowa;margarynę cukier i miód rozpuścić w garnku dodać orzechy i chwilę gotować ,wylać na placek.
KREM;Śmietane ubić z cukrem pudrem dodać serek waniliowy ,cukier waniliowy i sok z cytryny na koniec dodać żelatynę uprzednio roapuszczoną w cieplym mleku( około4łyżki mleka tak na oko)Poczekać aż krem trochę zgęstnieje...
Pierwszy placek posmarować dzemem i kremem,drugi tak samo i na wierzch placek orzechowy.........
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

renka 04 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
"Niebo w gębie" - pyszota......0 Kto głosował? | Odpowiedz

martucha3 22 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
tak to wszystkie składniki na ciasto .jest dobrej konsystencji0 Kto głosował? | Odpowiedz

salsia 21 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Moją uwagę zwróciło zdjęcie tego ciasta i postanowiłam upiec tę śliczną krajankę ,ale najpierw musiałm troszkę zmodyfikowac przepis. Nie do końca jasna była dla mnie ilośc potrzebnego cukru kryształu ja zużyłam 10 łyżek do ciasta i 8 łyzek do polewy.Wyszło smaczne. I jeszcze według mojego smaku i moich domowników to sok z połówki cytryny to troszkę za dużo.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Marcyska 20 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Czyli składniki na ciasto to 20 dkg margaryny, mąka soda rozpuszcozna w mleku i 2 lyzki miodu?? to wszytsko??czy nto cisto nie wydzie twarde? a jak by dodać śmietane albo jajko???0 Kto głosował? | Odpowiedz

martucha3 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
2łyżki do polewy i 2 łyżki do ciasta,i tak samo z margaryną 10 dag do polewy i 20dag do ciasta..0 Kto głosował? | Odpowiedz

martucha3 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
ja mam blaszkę 24x32 wiekszej nie polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciamarty 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
troche niejasno napisane są składniki, miodu ma być 2 łyżki czy 4 łyzki, to samo z margaryną 20 dkg czy 30 dkg0 Kto głosował? | Odpowiedz

aleksandra2009 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
jakiej wielkosci musi byc blacha do pieczenia ciasta?0 Kto głosował? | Odpowiedz

aleksandra2009 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
jakiej wielkosci musi byc blazha do pieczenia ciasta?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kucharz2009 18 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
jak sprubuje to napisze0 Kto głosował? | Odpowiedz