Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17581
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6689
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17581
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6689
 
         
         
                Składniki
Margarynę posiekać nożem z mąką ,dodać sodę rozpuszczoną w mleku oraz resztę składników.
Ciasto zagnieść,podzielić na trzy części każdą z nich rozwałkować na wielkość formy i upiec w tem.200st.po 10 minut.Na ostatni placek wylewamy polewę orzechową.
plewa orzechowa;margarynę cukier i miód rozpuścić w garnku dodać orzechy i chwilę gotować ,wylać na placek.
KREM;Śmietane ubić z cukrem pudrem dodać serek waniliowy ,cukier waniliowy i sok z cytryny na koniec dodać żelatynę uprzednio roapuszczoną w cieplym mleku( około4łyżki mleka tak na oko)Poczekać aż krem trochę zgęstnieje...
Pierwszy placek posmarować dzemem i kremem,drugi tak samo i na wierzch placek orzechowy.........