Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kremem karpatkowym. Deser jest prosty w przygotowaniu, a smak ma wyjątkowy, gdyż słodki krem miesza się ze słonymi i chrupiącymi krakersami. Zapraszam do spróbowania! :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 85
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 85
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Składniki
Blachę o wymiarach 30x25 cm wyłożyć folią spożywczą. Poukładać na niej równo krakersy. Jeżeli nie będziemy podjadać krakersów, to jedna paczka powinna nam zdecydowanie wystarczyć na dwie warstwy przy takich wymiarach blaszki. :)
Szklankę mleka zagotować. Zawartość opakowania do karpatki wymieszać z pozostałym mlekiem. Po czym dodać do wrzącego mleka. Cały czas mocno mieszać, aż do momentu zagotowania i zgęstnienia powstałego budyniu. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
Masło podzielić na mniejsze części. W czasie studzenia budyniu, masło ogrzać tak, żeby było miękkie.
Masło zmiksować z kremem na jednolitą masę. Krem wyłożyć na warstwę krakersów, rozprowadzić równomiernie. Następnie przykryć kolejną warstwą krakersów. Pamiętać, żeby ułożyć je w tym samym położeniu, co spód.
Blachę z gotowym deserem włożyć do lodówki. Chłodzić ok 1-2 godzin. Przed podaniem pokroić na porcje. Opcjonalnie posypać czekoladową posypką. Smacznego! :)