Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kremem karpatkowym. Deser jest prosty w przygotowaniu, a smak ma wyjątkowy, gdyż słodki krem miesza się ze słonymi i chrupiącymi krakersami. Zapraszam do spróbowania! :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6830
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6830
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Składniki
Blachę o wymiarach 30x25 cm wyłożyć folią spożywczą. Poukładać na niej równo krakersy. Jeżeli nie będziemy podjadać krakersów, to jedna paczka powinna nam zdecydowanie wystarczyć na dwie warstwy przy takich wymiarach blaszki. :)
Szklankę mleka zagotować. Zawartość opakowania do karpatki wymieszać z pozostałym mlekiem. Po czym dodać do wrzącego mleka. Cały czas mocno mieszać, aż do momentu zagotowania i zgęstnienia powstałego budyniu. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
Masło podzielić na mniejsze części. W czasie studzenia budyniu, masło ogrzać tak, żeby było miękkie.
Masło zmiksować z kremem na jednolitą masę. Krem wyłożyć na warstwę krakersów, rozprowadzić równomiernie. Następnie przykryć kolejną warstwą krakersów. Pamiętać, żeby ułożyć je w tym samym położeniu, co spód.
Blachę z gotowym deserem włożyć do lodówki. Chłodzić ok 1-2 godzin. Przed podaniem pokroić na porcje. Opcjonalnie posypać czekoladową posypką. Smacznego! :)