Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik który przygotowałam to propozycja na świąteczny stół, gwarantuję ze na pewno posmakuje waszym domownikom. Piernik bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a co najważniejsze że bardzo smaczny. Podczas pieczenia zapach niósł się po całym mieszkaniu, zapachniało świętami.
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 532
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 225
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 397
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3771
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4167
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 532
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 225
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 397
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3771
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4167
Składniki
Margarynę razem z masłem włożyć do garnka i podsmażać do rozpuszczenia na małym ogniu palnika , po rozpuszczeniu ostudzić. Jajka razem z cukrem utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać mleko, kakao, przyprawę do piernika oraz mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Cały czas miksując dodawać powidła śliwkowe. Na koniec wlać rozpuszczony ,wystudzony tłuszcz. Całość mieszać do połączenia składników i uzyskania jednolitego ciasta. Do całości dodać oprószone mąką bakalie. Foremkę keksową wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu piernik polać obficie polewą czekoladową. Udekorować według uznania u mnie orzechy i płatki migdałów. Polewa; Do rondla wlać mleko , dodać cukier puder postawić na małym ogniu palnika i mieszać do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać masło mieszać do rozpuszczenia i połączenia składników. Na koniec dodać kakao, mieszać nie dopuszczając do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej i dokładnie mieszamy aż wszystko ładnie się połączy. Smacznego. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia Rada; Taki piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi.
Piernik gotowy do podania.
Piernik gotowy do pieczenia.
Piernik po upieczeniu i wystudzeniu.
Przygotowanie polewy czekoladowej,
Piernik gotowy do podania.
Przepisy Desery
Desery
Tiramisu-włoski specjał
Desery
Szybkie oponki w 5 minut
Desery
Ciasto drożdżowe łyżką mieszane
Desery
Ciasto na gofrach
Tiramisu-włoski specjał
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 397
Szybkie oponki w 5 minut
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3771