Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem do tortów lub ptysi
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1184
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31213
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3635
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4595
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8122
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1184
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31213
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3635
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4595
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8122
Składniki
W misie miksera ucieram żółtka z cukrem na prawie białą pianę. Mieszam ze sobą mąki i miksuje z utartymi żółtkami.
Mleko gotuje, zestawiam z ognia i mieszam z ajerkoniakiem. Gorące mleko powoli wlewam do miksera, ciągle miksując.
Całą masę wrzucam do garnka i znowu podgrzewam. Studzę i łącze z mascarpone.