Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem do tortów lub ptysi
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
Składniki
W misie miksera ucieram żółtka z cukrem na prawie białą pianę. Mieszam ze sobą mąki i miksuje z utartymi żółtkami.
Mleko gotuje, zestawiam z ognia i mieszam z ajerkoniakiem. Gorące mleko powoli wlewam do miksera, ciągle miksując.
Całą masę wrzucam do garnka i znowu podgrzewam. Studzę i łącze z mascarpone.