Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem do tortów lub ptysi
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 375
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 375
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Składniki
W misie miksera ucieram żółtka z cukrem na prawie białą pianę. Mieszam ze sobą mąki i miksuje z utartymi żółtkami.
Mleko gotuje, zestawiam z ognia i mieszam z ajerkoniakiem. Gorące mleko powoli wlewam do miksera, ciągle miksując.
Całą masę wrzucam do garnka i znowu podgrzewam. Studzę i łącze z mascarpone.