Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem do tortów lub ptysi
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1043
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4094
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1043
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4094
Składniki
W misie miksera ucieram żółtka z cukrem na prawie białą pianę. Mieszam ze sobą mąki i miksuje z utartymi żółtkami.
Mleko gotuje, zestawiam z ognia i mieszam z ajerkoniakiem. Gorące mleko powoli wlewam do miksera, ciągle miksując.
Całą masę wrzucam do garnka i znowu podgrzewam. Studzę i łącze z mascarpone.