Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2826
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 240
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 337
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 642
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 601
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2826
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 240
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 337
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 642
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 601
Składniki
Brzoskwinie osączyłem na sicie. Żółtka utarłem z cukrem. Mak przepuściłem przez maszynkę kilka razy ,dodałem razem z serkiem do żółtek i dokładnie wymieszałem. Śmietanę ubiłem na sztywną pianę ,dodałem do masy makowej i dokładnie połączyłem. Brzoskwinie pokroiłem na małe kawałki ,rozmiksowałem na gładką masę. Przekładałem na przemian masę serową i zmiksowane brzoskwinie. Ostatnią masą ma być masa z serem i makiem.