Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem budyniowy na bazie masła to uniwersalny krem , który możemy zastosować do ciast tortów oraz deserów. Krem jest puszysty i bardzo smaczny. Taki krem możemy połączyć na przykład z rozkruszoną chałwą i mamy smaczny krem o smaku chałwy. Polecam.
mikser, rondel z grubym dnem, łyżka, nóż, wysokie naczynie,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Do rondla z grubym dnem wlej mleko (2 szkl. ) dodaj 3 łyżki cukru i wymieszaj. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniami ( po 40 g . 1 op ), Mleko z cukrem doprowadź do zagotowania , następnie zmniejsz płomień gazu i wlej dobrze wymieszany budyń z mlekiem cały czas mieszając. Gotuj mieszając tak długo aż budyń się ponownie zagotuje i zgęstnieje . Ugotowany budyń odstaw do całkowitego przestudzenia okrywają folią spożywczą. Masło prawdziwe bez domieszek (pamiętaj aby masło miało temperaturę pokojową) pokrój w kawałki i przełóż do wysokiego naczynia , dodaj 2 łyżki cukru pudru i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach, aż zrobi się puszyste . Następnie dodawaj stopniowo po łyżce całkowicie dobrze wystudzonego budyniu. Po każdej łyżce miksuj masę do całkowitego jej połączenia to znaczy że następną łyżkę budyniu dodawaj po całkowitym połączeniu się masła z budyniem i krem gotowy. Krem schłodzić w lodówce. Smacznego. Porada; Krem budyniowy możesz przygotować na bazie domowego budyniu. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Gotowanie budyniu.
Przygotowanie masła z cukrem pudrem.
Łączenie masła z masą budyniową.
Gotowy krem.