Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i bardzo smaczny krem cytrynowy z zaledwie 4 naturalnych składników. Krem nadaje się na samodzielny deser, ale także jako składnik innych deserów.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16154
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16154
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Składniki
Cytryny przekroic na pól, wycisnac sok, wlac sok do garnka i dodac cukier.
Dodac skrobie, dokladnie wymieszac i gotowac tak dlugo, az masa zgestnieje. Przelozyc mase cytrynowa do salaterki.
Mase przykryc folia i wstawic do lodówki do ostygniecia. Nastepnie ubic na sztywno smietane i zmiksowac ostudzona mase cytrynowa.
Bita smietane polaczyc z masa cytrynowa, wszystko dokladnie zmiksowac, wlozyc krem do rekawa cukierniczego i napelnic nim pucharki.
Krem mozna ozdobic wedlug uznania albo wykorzystac do przyrzadzenia innych deserów. Najlepiej spozyc od razu.