Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten uniwersalny krem do ciasta pasuje do wielu kompozycji smakowych, zarówno owocowych, jak i czekoladowych. Najlepiej rozpocząć jego przygotowywanie dzień wcześniej, aby krem dobrze się schłodził i kolejnego dnia ubił na sztywno.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12558
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12558
Składniki
Śmietankę kremówkę podgrzej aż będzie gorąca, ale nie wrząca. Wrzuć do niej białą czekoladę połamaną w kostkę. Zdejmij z ognia i mieszaj aż składniki się połączą na jednolitą masę. Kiedy śmietanka będzie jeszcze ciepła, dodaj wiórki kokosowe i ponownie zamieszaj. Ostudź krem najpierw na blacie aż osiągnie temperaturę pokojową, a następnie przykryj i włóż do lodówki do całkowitego schłodzenia. Najlepiej na kilka godzin.
Schłodzoną śmietankę z czekoladą i wiórkami umieść w misie miksera. Dodaj mascarpone i ubijaj aż krem będzie sztywny.
Tak przygotowany krem do ciasta możesz użyć do przełożenia tortu, a także włożyć do rękawa cukierniczego i wykorzystać jako dekorację ciast czy babeczek.