Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem grzybowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14161
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16160
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14161
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16160
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Składniki
Suszone grzyby namocz w wodzie i odstaw na noc.
Następnego dnia pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć do rondelka. Zalej je wodą, dorzuć ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj pół godziny.
Cebulę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju.
Do dużego garnka wsyp grzybową mrożonkę, a następnie dodaj obraną i drobno pokrojoną marchew i pietruszkę oraz cebulę.
Do ugotowanej zupy dolej przecedzony wywar z suszonych grzybów wymieszany ze śmietanką. Całość zmiksuj.
Gotowy krem podawaj z ugotowanymi suszonymi grzybkami i łazankami.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax