Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem grzybowy"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 807
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 259
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 538
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 140
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 807
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 259
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 538
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 140
Składniki
Suszone grzyby namocz w wodzie i odstaw na noc.
Następnego dnia pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć do rondelka. Zalej je wodą, dorzuć ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj pół godziny.
Cebulę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju.
Do dużego garnka wsyp grzybową mrożonkę, a następnie dodaj obraną i drobno pokrojoną marchew i pietruszkę oraz cebulę.
Do ugotowanej zupy dolej przecedzony wywar z suszonych grzybów wymieszany ze śmietanką. Całość zmiksuj.
Gotowy krem podawaj z ugotowanymi suszonymi grzybkami i łazankami.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax