Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem grzybowy"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3609
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 11002
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3609
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 11002
Składniki
Suszone grzyby namocz w wodzie i odstaw na noc.
Następnego dnia pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć do rondelka. Zalej je wodą, dorzuć ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj pół godziny.
Cebulę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju.
Do dużego garnka wsyp grzybową mrożonkę, a następnie dodaj obraną i drobno pokrojoną marchew i pietruszkę oraz cebulę.
Do ugotowanej zupy dolej przecedzony wywar z suszonych grzybów wymieszany ze śmietanką. Całość zmiksuj.
Gotowy krem podawaj z ugotowanymi suszonymi grzybkami i łazankami.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax