Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem idealnie nadaje się do przekładania biszkoptów. Szczególnie dobrze wygląda przy jasnych plackach lub mieszanych. I co najważniejsze, nie wymaga żadnej chemii, śmietanfixów itp.
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Składniki
Śmietanę ubiłem na sztywno z cukrem pudrem. Osobno ubiłem mascarpone z kakao. Gotowe masy wymieszałem ze sobą łyżką.
Ubijając osobo mascarpone i osobno śmietanę likwidujemy ryzyko rozwodnienia kremu, co niestety zdarza się czasem przy jednoczesnym ubijaniu serka i śmietany.
Mój krem nie jest ciemny wystarczyło 1,5 łyżki. Jeżeli krem ma być bardziej wyrazisty spokojnie można dodać więcej kakao
Żeby śmietana dobrze się ubiła musi być bardzo zimna ! Krem należy przechowywać w lodówce.
Przemycamy zdrowie: Do kremu dodałem odrobinę płatków osianych i kurkumy. Świetnie sprawdza się również ostropest i otręby.