Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem idealnie nadaje się do przekładania biszkoptów. Szczególnie dobrze wygląda przy jasnych plackach lub mieszanych. I co najważniejsze, nie wymaga żadnej chemii, śmietanfixów itp.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19836
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242785
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19836
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242785
Składniki
Śmietanę ubiłem na sztywno z cukrem pudrem. Osobno ubiłem mascarpone z kakao. Gotowe masy wymieszałem ze sobą łyżką.
Ubijając osobo mascarpone i osobno śmietanę likwidujemy ryzyko rozwodnienia kremu, co niestety zdarza się czasem przy jednoczesnym ubijaniu serka i śmietany.
Mój krem nie jest ciemny wystarczyło 1,5 łyżki. Jeżeli krem ma być bardziej wyrazisty spokojnie można dodać więcej kakao
Żeby śmietana dobrze się ubiła musi być bardzo zimna ! Krem należy przechowywać w lodówce.
Przemycamy zdrowie: Do kremu dodałem odrobinę płatków osianych i kurkumy. Świetnie sprawdza się również ostropest i otręby.