Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutki deser karmelowy!!
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5998
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 180
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 145
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 269
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 462
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5998
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 180
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 145
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 269
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 462
Składniki
Z 20 dag cukru zrobić jasny karmel, wylać do żaroodpornych naczynek tak, aby pokrył dno. Zagotować mleko z polowa cukru. Pozostały cukier wymieszać z jajkami i dodawać do nich cały czas mieszając gorące mleko, przecedzić i wlewać do naczynek z karmelem. Piec w kąpieli wodnej w temperaturze 150°C przez ok. 20 min. Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować, pokroić na plastry, ułożyć dekoracyjnie na talerzu. Na truskawki wyłożyć zimny sos karmelowy.