Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój kolejny ulubiony krem jakim jest krem krówkowy , przygotowany z masy Krówkowej kajmak , na bazie budyniu i masła. Krem można stosować do różnego rodzaju wypieków. Ja krem przygotowałam do nadziania rurek z ciasta francuskiego . Serdecznie polecam
garnek, szklanka o poj. 250 ml, łyżka lub trzepaczka kuchenna, mikser ,
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19339
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13078
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1732
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232194
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19339
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13078
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1732
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232194
Składniki
Na mleku ugotować budyń. Po ugotowaniu całkowicie wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę ( do miękkości), miksując dodawać porcjami wystudzony, zimny budyń. Po połączeniu składników cały czas miksując dodawać porcjami masę krówkową. Miksować do momentu uzyskania jednolitej stabilnej konsystencji. Schłodzić w lodówce. Krem gotowy . Smacznego
Masło utrzeć na miękką , puszystą masę, utartej masy dodawać porcjami zimny, całkowicie wystudzony budyń.
Po połączeniu składników cały czas miksując dodawać porcjami masę krówkową.
Pyszny , krówkowy krem gotowy do dalszej przeróbki ( u mnie napełniania rurek z ciasta francuskiego) lub konsumpcji.