Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój kolejny ulubiony krem jakim jest krem krówkowy , przygotowany z masy Krówkowej kajmak , na bazie budyniu i masła. Krem można stosować do różnego rodzaju wypieków. Ja krem przygotowałam do nadziania rurek z ciasta francuskiego . Serdecznie polecam
garnek, szklanka o poj. 250 ml, łyżka lub trzepaczka kuchenna, mikser ,
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Składniki
Na mleku ugotować budyń. Po ugotowaniu całkowicie wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę ( do miękkości), miksując dodawać porcjami wystudzony, zimny budyń. Po połączeniu składników cały czas miksując dodawać porcjami masę krówkową. Miksować do momentu uzyskania jednolitej stabilnej konsystencji. Schłodzić w lodówce. Krem gotowy . Smacznego
Masło utrzeć na miękką , puszystą masę, utartej masy dodawać porcjami zimny, całkowicie wystudzony budyń.
Po połączeniu składników cały czas miksując dodawać porcjami masę krówkową.
Pyszny , krówkowy krem gotowy do dalszej przeróbki ( u mnie napełniania rurek z ciasta francuskiego) lub konsumpcji.