Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, babeczek i deserów.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1030
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1030
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Składniki
Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i od razu dodajemy mascarpone, również schłodzone. Zaczynamy miksować na średnich obrotach miksera. Wsypujemy cukier puder i gdy składniki się połączą, a masa zrobi się puszysta, zmniejszamy obroty miksera do najmniejszych i dodajemy masło orzechowe (łyżka po łyżce). Miksujemy jeszcze krótko do połączenia się składników. Nie miksujemy za długo, żeby krem się nie zważył.
Uwagi: - Z podanych składników wychodzi kremu do pokrycia 4 blatów biszkoptu o średnicy 20 cm. - ciasta z tym kremem mogą śmiało stać w lodówce 3 dni.