Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem piernikowy możesz podać w jesienno-zimowym czasie jako deser w pucharkach z pokruszonymi pierniczkami lub ciastkami czekoladowymi, ale nie tylko. Dobrze smakuje przełożony biszkoptami jako tort.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
Składniki
Czekoladę posiekaj na kawałki. Przełóż do rondelka, wsyp przyprawę i wlej mleko. Podgrzej, aby całość się rozpuściła. Odstaw do wystudzenia.
Śmietanę ubij na sztywno. Wlewaj partiami rozpuszczoną czekoladę, wolno miksuj do połączenia składników. Na koniec delikatnie wmieszaj łyżką skórkę z pomarańczy.
Żelatynę rozpuść w wodzie. Dodaj do niej kilka łyżek masy i energicznie wymieszaj, aby nie było grudek. Przełóż całość do kremu piernikowego i zmiksuj krótko.