Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem piernikowy możesz podać w jesienno-zimowym czasie jako deser w pucharkach z pokruszonymi pierniczkami lub ciastkami czekoladowymi, ale nie tylko. Dobrze smakuje przełożony biszkoptami jako tort.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 149
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 37
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 100
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 261
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5382
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 149
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 37
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 100
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 261
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5382
Składniki
Czekoladę posiekaj na kawałki. Przełóż do rondelka, wsyp przyprawę i wlej mleko. Podgrzej, aby całość się rozpuściła. Odstaw do wystudzenia.
Śmietanę ubij na sztywno. Wlewaj partiami rozpuszczoną czekoladę, wolno miksuj do połączenia składników. Na koniec delikatnie wmieszaj łyżką skórkę z pomarańczy.
Żelatynę rozpuść w wodzie. Dodaj do niej kilka łyżek masy i energicznie wymieszaj, aby nie było grudek. Przełóż całość do kremu piernikowego i zmiksuj krótko.