Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się lato, warto wprowadzić do naszej kuchni smak cytrusów. Polecam wyśmienity krem pomarańczowy, który pozwoli podkreślić prawdziwy smak słonecznych dni.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2955
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5337
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1883
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2955
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5337
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1883
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Zagotować 1/4 śmietanki i ucierając, wlać gorącą do żółtek, ubijać, aż masa zgęstnieje następnie ostudzić. Pozostałą śmietankę ubić dodając rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, połączyć z żółtkami.
Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy pianę z białek, wstawić do lodówki. Udekorować plasterkami pomarańczy.