Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się lato, warto wprowadzić do naszej kuchni smak cytrusów. Polecam wyśmienity krem pomarańczowy, który pozwoli podkreślić prawdziwy smak słonecznych dni.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 579
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 206
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 386
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5165
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 219
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 579
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 206
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 386
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5165
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 219
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Zagotować 1/4 śmietanki i ucierając, wlać gorącą do żółtek, ubijać, aż masa zgęstnieje następnie ostudzić. Pozostałą śmietankę ubić dodając rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, połączyć z żółtkami.
Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy pianę z białek, wstawić do lodówki. Udekorować plasterkami pomarańczy.