Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny , stabilny krem śmietankowo - brzoskwiniowy , przepis prosty , a krem pyszny . Krem do przełożenia tortów, ciast i deserów. Polecam
mikser, garnek, szklanka, łyżka, łyżeczka, miska,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1500
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231889
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1500
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231889
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5026
Składniki
Galaretkę rozpuścić w przegotowanej wrzącej wodzie razem z żelatyną, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany cały czas miksując dodawać rozpuszczone, przestudzone galaretki z żelatyną. Po wymieszaniu włożyć na 15 minut do lodówki po czym wyjąc i krem śmietankowo brzoskwiniowy gotowy do przekładania tortów, ciast ciasteczek i deserów. Smacznego Rada; Zamiast żelatyny można dać 2 galaretki brzoskwiniowe i 1 łyżeczkę żelatyny ja miałam tylko jedna galaretkę więc poratowałam się żelatyną.
Krem śmietankowo -brzoskwiniowy gotowy.