Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego deseru nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Banalnie prosty w przygotowaniu i niesamowicie smaczny krem sułtański serwowany w pucharkach. Doskonale się sprawdza na przyjęciach i domowych prywatkach. Kadr z filmu „Dziewczyny do wzięcia”.
Rodzynki przesypujemy do miseczki, zalewamy rumem i odstawiamy na około 30 minut. Następnie przesypujemy rodzynki na sitko.
Schłodzoną słodką śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Połowę bitej śmietany przekładamy do drugiej miski, dodajemy kakao, odsączone rodzynki i mieszamy do połączenia składników.
Do dwóch pucharków za pomocą szprycy nakładamy w pierwszej kolejności ciemny krem, następnie jasny. Górę deseru posypujemy wiórkami czekolady. Gotowy deser możemy udekorować dodatkowo bezikami i biszkopcikami. Przed podaniem pucharki z kremem sułtańskim schładzamy w lodówce przez minimum godzinę.
W czasach PRL-u, gdy brakowało podstawowych produktów w sklepach, gospodynie...
Odsłon: 3377
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10473
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 360
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 117
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10473
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 360
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 117
Składniki
Rodzynki przesypujemy do miseczki, zalewamy rumem i odstawiamy na około 30 minut. Następnie przesypujemy rodzynki na sitko.
Schłodzoną słodką śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Połowę bitej śmietany przekładamy do drugiej miski, dodajemy kakao, odsączone rodzynki i mieszamy do połączenia składników.
Do dwóch pucharków za pomocą szprycy nakładamy w pierwszej kolejności ciemny krem, następnie jasny. Górę deseru posypujemy wiórkami czekolady. Gotowy deser możemy udekorować dodatkowo bezikami i biszkopcikami. Przed podaniem pucharki z kremem sułtańskim schładzamy w lodówce przez minimum godzinę.
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 118
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 41