Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego deseru nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Banalnie prosty w przygotowaniu i niesamowicie smaczny krem sułtański serwowany w pucharkach. Doskonale się sprawdza na przyjęciach i domowych prywatkach. Kadr z filmu „Dziewczyny do wzięcia”.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Rodzynki przesypujemy do miseczki, zalewamy rumem i odstawiamy na około 30 minut. Następnie przesypujemy rodzynki na sitko.
Schłodzoną słodką śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Połowę bitej śmietany przekładamy do drugiej miski, dodajemy kakao, odsączone rodzynki i mieszamy do połączenia składników.
Do dwóch pucharków za pomocą szprycy nakładamy w pierwszej kolejności ciemny krem, następnie jasny. Górę deseru posypujemy wiórkami czekolady. Gotowy deser możemy udekorować dodatkowo bezikami i biszkopcikami. Przed podaniem pucharki z kremem sułtańskim schładzamy w lodówce przez minimum godzinę.