Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego deseru nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Banalnie prosty w przygotowaniu i niesamowicie smaczny krem sułtański serwowany w pucharkach. Doskonale się sprawdza na przyjęciach i domowych prywatkach. Kadr z filmu „Dziewczyny do wzięcia”.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 658
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4438
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1721
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 658
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4438
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1721
Składniki
Rodzynki przesypujemy do miseczki, zalewamy rumem i odstawiamy na około 30 minut. Następnie przesypujemy rodzynki na sitko.
Schłodzoną słodką śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Połowę bitej śmietany przekładamy do drugiej miski, dodajemy kakao, odsączone rodzynki i mieszamy do połączenia składników.
Do dwóch pucharków za pomocą szprycy nakładamy w pierwszej kolejności ciemny krem, następnie jasny. Górę deseru posypujemy wiórkami czekolady. Gotowy deser możemy udekorować dodatkowo bezikami i biszkopcikami. Przed podaniem pucharki z kremem sułtańskim schładzamy w lodówce przez minimum godzinę.