Do góry

Desery Przepis na:

Krem z kinder czekoladek

Krem z kinder czekoladek

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 964

Dzisiaj również zapraszam na słodki dodatek, a konkretniej na krem na bazie kinder czekoladek. Moi chłopacy bardzo często je dostają, więc zazwyczaj po świętach mamy ich zapas na parę miesięcy. Ostatnio trochę im "skradłam" i wyczarowałam z nich doskonały krem. Idealnie sprawdzi się do przełożenia tortów, cista czy też ozdobienia muffinek. Wypróbujcie sami! :)

Składniki

  • Śmietana kremówka 30% lub 36% 330 ml.
  • Kinder czekoladki 220-240 g.
  • Serek mascarpone 500 g.
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnuszku na małym ogniu podgrzać kremówkę, po chwili dodać pokrojone kinder czekoladki. Całość cały czas mieszać aż do rozpuszczenia się ostatniej czekoladki i uzyskania jednolitej masy. Zostawić do wystygnięcia, a następnie włożyć do lodówki przynajmniej na całą noc.

    Następnego dnia schłodzoną kremówkę z czekoladkami ubić w mikserze (na początku na mniejszych obrotach), po chwili dodać schłodzony serek mascarpone. Całość ubijać aż powstanie gęsty krem. Torty, ciasta, przekładać od razu po zrobieniu kremu.


    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń