Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 731
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 206
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 205
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4140
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 731
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 206
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 205
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4140
Składniki
W niedużym garnuszku roztrzepać jajka, żółtka i cukier (najlepiej przy pomocy rózgi do ubijania), do połączenia. Postawić na kuchence, podgrzewać na małej mocy palnika, mieszając.
Praktycznie od razu można dodać masło, pulpę z marakui i sok z cytryny. Mieszać, do zagotowania (krem powinien 'zabulgotać') i zgęstnienia kremu oraz otrzymania kremu o gładkiej konsystencji. Przelać do wyparzonego słoiczka, zamknąć. Schłodzić.
Można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Smacznego :-).