Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta do zrobienia kremówka na cieście francuskim, z kremem budyniowym i bitą śmietaną.
Mały eksperyment. Połączyłem mój ulubiony sos z kurkami z ciastem francuskim...
Odsłon: 10316
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 6878
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 27
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 68
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 45
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 49
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 6878
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 27
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 68
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 45
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 49
Składniki
Ciasto francuskie rozwinęłam i podzieliłam na dwie równe połowy/prostokąty. Każdy kawałek ułożyłam na oddzielnej blaszce do pieczenia na papierze do pieczenia i ponakłówałam gęsto widelcem aby ciasto nie rosło w trakcie pieczenia. Piekarnik rozgrzałam i wstawiłam ciasto. Piekłam obydwa płaty ciasta jednocześnie w temp. 200 stopni z włączonym termoobiegiem. Zajęło mi to ok. 15 minut. Ciasto powinno mieć złotobrązowy kolor. Upieczone ciasto od razu wyjęłam z piekarnika i wystudziłam. Do miski wlałam zimne mleko (u mnie na opakowaniu było 400ml ale w kremach innych firm może być inna ilość, więc trzeba się zastosować do tego co jest napisane na opakowani) i wsypałam do niego opakowanie kremu karpatkowego. Miksowałam go 3 minuty na najwyższych obrotach miksera zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Krem rozsmarowałam na jednym płacie ciasta francuskiego. Zimną śmietanę przelałam do miski. Wsypałam śmietan - fix i cukier waniliowy i miksowałam również na najwyższych obrotach aż śmietana zrobiła się sztywna. śmietanę wyłożyłam na krem karpatkowy i wyrównałam powierzchnię. Ciasto przykryłam drugim płatem ciasta francuskiego i wyrównałam krem na bokach ciasta. Ciasto przykryłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki do schłodzenia. przed podaniem ciasto oprószyłam cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Desery
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Desery
Szybka babka marmurkowa
Desery
Bananowy deser
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Polecam krem śmietankowy połączony z serkiem mascarpone. Krem nadający się do...
Odsłon: 40
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Idealna słodkość na wielkanocny stół. Gniazda bezowe wypełnione pysznym kreme...
Odsłon: 60