Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa i szybka kremówka zrobiona na słonych krakersach. Mnie kiedyś takie połączenie wydawało się dziwne, ale odkąd spróbowałam moja rodzina się w niej zakochała i blacha ciacha znika w mgnieniu oka :) Polecam
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5362
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17563
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 693
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5362
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17563
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 693
Składniki
Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy papierem do pieczenia (może być też trochę mniejsza) wykładamy krakersy solą do góry ok 24 sztuki. Dwie szklanki mleka z dodatkiem masła gotujemy. Jajka miksujemy z cukrami, dodajemy resztę mleka, budynie i mąkę. Zagotowane mleko powoli wlewamy do jajek, dobrze mieszamy, stawiamy na palnik i cały czas mieszamy aż masa zgęstnieje, chwilkę gotujemy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia, wylewamy na ciastka, wyrównujemy masę. Przykrywamy resztą krakersów solą do góry, odstawiamy aż budyń będzie zimny i wkładamy do lodówki. Przed podaniem bardzo grubo posypujemy cukrem pudrem, kroimy i delektujemy smakiem. Polecam i smacznego :)