Do góry

Desery Przepis na:

Kremówka na krakersach

Kremówka na krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1120

Dodano:

Odsłon: 5957

Bardzo łatwa i szybka kremówka zrobiona na słonych krakersach. Mnie kiedyś takie połączenie wydawało się dziwne, ale odkąd spróbowałam moja rodzina się w niej zakochała i blacha ciacha znika w mgnieniu oka :) Polecam

Składniki

  • 2 duże opakowania słonych krakersów
  • 1 l mleka
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
  • 0,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • kostka masła 200 g
  • cukier puder do posypania
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy papierem do pieczenia (może być też trochę mniejsza) wykładamy krakersy solą do góry ok 24 sztuki.

    Dwie szklanki mleka z dodatkiem masła gotujemy. Jajka miksujemy z cukrami, dodajemy resztę mleka, budynie i mąkę. Zagotowane mleko powoli wlewamy do jajek, dobrze mieszamy, stawiamy na palnik i cały czas mieszamy aż masa zgęstnieje, chwilkę gotujemy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia, wylewamy na ciastka, wyrównujemy masę. Przykrywamy resztą krakersów solą do góry, odstawiamy aż budyń będzie zimny i wkładamy do lodówki. Przed podaniem bardzo grubo posypujemy cukrem pudrem, kroimy i delektujemy smakiem. Polecam i smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń