Desery Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Żółtka i całe jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę i cukier waniliowy i pół litry mleka zagotować a drugie pół wlać do masy i dokładnie wymieszać , powoli wlewać do gotującego się mleka , ciągle mieszając , aby się nie przypaliło. Przekładać ciasto letnim kremem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (16)

Vogue__ 13 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Dziewczyny a czy to nie jest po prostu napoleonka?1 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 08 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
jeśli ktoś lubi tłuste kremy to nie problem zmiksować budyń z masłem, ale sam budyń jest pyszny proszę zrobić polecam....0 Kto głosował? | Odpowiedz

waco 02 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Kochana Wioletto to ciateczko ni jak ma się do kremówki i nie należy go tak nazywać. To jest po prostu ciasto francuskie przekładane masą budyniową jak np ekler. Natomiast prawdziwa kremówka ja nazwa wskazuje ma w swej strukturze nadzienia śmietanę kremową 30% i masło ja pisze amelia . Tylko odwrotnie nie masło do masy budyniowej tylko mase i to zimną do zmiksowanego masła. SMACZNEGO0 Kto głosował? | Odpowiedz

kryska 02 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
pytanie do ameli, ile tego masla ,bo ja tez slyszalam o tym masle.uwielbiam kremowki, najlepsze byly w stalowej woli , pszepis dodaje do ulubionych
0 Kto głosował? | Odpowiedz

olaa 02 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Najlepsze kremówki w rodzinnym mieście Jana Pawła II tuz za kościołęm ; D0 Kto głosował? | Odpowiedz

amela 02 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Przepraszam ale ten krem to zwykły budyń!Aby uzyskać krem podobny do napoleonkowego, należy w ten budyń wmiksowac masło.Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosca 30 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
A u mnie jest świeże, surowe, ale nie mrożone! ;) (I zapewne w każdym innym Lidlu też... W chłodziarce.)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 30 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Mrożone też może być tylko trzeba upiec, bo domowe francuskie nigdy takie dobre nie wyjdzie ....0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
A u nas jest tylko surowe, mrożone.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 29 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
ciasto francuskie ma dwie nazwy : francuskie lub piórkowane , a u mnie w sklepach można kupować już gotowe upieczone ciasto.0 Kto głosował? | Odpowiedz