Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówka w polewie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1090
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1090
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem i solą. Miękkie masło zmiksuj z cukrami. Miksując, dodawaj po jajku i porcji mąki. Mieszaj przez kilka minut. Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Oprósz mąką, domieszaj do masy. Przełóż ją do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 60 minut w 180°. Ostudź.
Krem: mąki i cukier wymieszaj z 1/2 szkl. mleka, resztę zagotuj. Wlej zawiesinę z mąkami, zmniejsz ogień i gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Masło ucieraj, dodając małe porcje budyniu.
Czekoladę na polewę rozpuść w kremówce. Na ciasto wyłóż masę budyniową. Polej polewą. Schładzaj 2 godz.Źródło: Naj