Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówka z wiśniami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
na spód zagnieć, rozwałkuj. Plackiem wylep spód blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 20 minut w 190°C.
Masa budyniowa: zagotuj 1/2 mleka z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka zmiksuj z jajkami i mąką. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj do zgęstnienia. Rozsmaruj na spodzie. Wystudź.
Masa serowa: żelatynę namocz i rozpuść. Śmietanę ubij. Twaróg połącz z cukrem, skórką, bitą śmietaną i żelatyną. Masę serową wyłóż na budyń. Powtykaj w nią owoce. Schłodź. Ew. posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj