Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremówki przygotowane według przepisu - Smaker oto link do przepisu ; https://smaker.pl/przepisy-ciasta/przepis-kremowki,2020105,smaker.html Kremówki z tego przepisu są smaczne i szybkie w przygotowaniu, gdyż używamy do ich przygotowania gotowego ciasta francuskiego. Krem stabilny, kremowy, o wyrazistym smaku po prostu pyszny. Przepis Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, nóż, garnek, szklanka, łyżka,
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253683
Polecam.
Odsłon: 1477
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253683
Polecam.
Odsłon: 1477
Składniki
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia , rozłożyć na niej pierwszy blat ciasta francuskiego, delikatnie przyciąć arkusz ciasta. Ciasto ponakłuwać widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15-20 minut. do uzyskania złocistego koloru. Upieczone ciasto wyjąć i tą samą czynność powtórzyć z drugim blatem. Odłożyć do ostygnięcia. Przygotowanie kremu; Do garnka wlać ok. 300 ml. mleka, dodać kremówkę, cukier i wnętrze laski wanilii lub cukier puder, po czym podgrzewać. Do pozostałego mleka dodać obie mąki, żółtka i wymieszać mikserem. Jajeczną masę wlać na gotujące mleko i energicznie mieszając, ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia, przykrywając garnek talerzykiem lub folią spożywczą, dzięki temu na powierzchni kremu nie powstanie kożuch czyli sucha skorupka. Miękkie masło utrzeć na gładką , jednolitą masę, następnie dodawać po łyżce zimnego, wystudzonego budyniu i miksować do uzyskania aksamitnego kremu. Gotowy krem rozsmarować na blacie ciasta francuskiego , zakryć drugim blatem ciasta francuskiego, lekko docisnąć i włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Po wyjęciu kremówkę posypać cukrem pudrem, pokroić na kawałki i zajadać Smacznego.
Kremówka gotowa do oprószenia cukrem pudrem i do pokrojenia na kawałki.
Kremówki gotowe do podania.