Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremówki przygotowane według przepisu - Smaker oto link do przepisu ; https://smaker.pl/przepisy-ciasta/przepis-kremowki,2020105,smaker.html Kremówki z tego przepisu są smaczne i szybkie w przygotowaniu, gdyż używamy do ich przygotowania gotowego ciasta francuskiego. Krem stabilny, kremowy, o wyrazistym smaku po prostu pyszny. Przepis Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, nóż, garnek, szklanka, łyżka,
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1240
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13709
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1240
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13709
Składniki
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia , rozłożyć na niej pierwszy blat ciasta francuskiego, delikatnie przyciąć arkusz ciasta. Ciasto ponakłuwać widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15-20 minut. do uzyskania złocistego koloru. Upieczone ciasto wyjąć i tą samą czynność powtórzyć z drugim blatem. Odłożyć do ostygnięcia. Przygotowanie kremu; Do garnka wlać ok. 300 ml. mleka, dodać kremówkę, cukier i wnętrze laski wanilii lub cukier puder, po czym podgrzewać. Do pozostałego mleka dodać obie mąki, żółtka i wymieszać mikserem. Jajeczną masę wlać na gotujące mleko i energicznie mieszając, ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia, przykrywając garnek talerzykiem lub folią spożywczą, dzięki temu na powierzchni kremu nie powstanie kożuch czyli sucha skorupka. Miękkie masło utrzeć na gładką , jednolitą masę, następnie dodawać po łyżce zimnego, wystudzonego budyniu i miksować do uzyskania aksamitnego kremu. Gotowy krem rozsmarować na blacie ciasta francuskiego , zakryć drugim blatem ciasta francuskiego, lekko docisnąć i włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Po wyjęciu kremówkę posypać cukrem pudrem, pokroić na kawałki i zajadać Smacznego.
Kremówka gotowa do oprószenia cukrem pudrem i do pokrojenia na kawałki.
Kremówki gotowe do podania.