Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny, kremowy i delikatny sernik, jego słodkość przełamują wiśnie. Wspaniale komponuje się z polewą z białej czekolady.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 181
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 88
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 106
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 181
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 88
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 106
Składniki
Ciasto przygotowałam w zwykłej tradycyjnej keksówce. Piekarnik nastawiam na 170 stopni, góra/dół. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę, dodając stopniowo połowę cukru. Resztę cukru dodaję do żółtek i ubijam do momentu, aż się rozpuści. Dodaję twaróg cały czas miksując, następnie śmietankę,budyń i aromat waniliowy. Na sam koniec dodaję stopniowo pianę z białek, mieszam ręcznie łyżką. Gotową masę przekładam do blaszki. Na wierzchu wykładam wiśnie, które wcześniej obsypałam mąką ziemniaczaną. Piekę w 170 stopniach u mnie ok 1godziny. Wierzch powinien być zarumieniony. (Środek sprawdź patyczkiem drewnianym). Po upieczeniu pozostawiam w wyłączonym piekarniku do ostudzenia. Wierzch polewam rozpuszczoną białą czekoladą.