Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny, kremowy i delikatny sernik, jego słodkość przełamują wiśnie. Wspaniale komponuje się z polewą z białej czekolady.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1111
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11344
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1111
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11344
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 419
Składniki
Ciasto przygotowałam w zwykłej tradycyjnej keksówce. Piekarnik nastawiam na 170 stopni, góra/dół. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę, dodając stopniowo połowę cukru. Resztę cukru dodaję do żółtek i ubijam do momentu, aż się rozpuści. Dodaję twaróg cały czas miksując, następnie śmietankę,budyń i aromat waniliowy. Na sam koniec dodaję stopniowo pianę z białek, mieszam ręcznie łyżką. Gotową masę przekładam do blaszki. Na wierzchu wykładam wiśnie, które wcześniej obsypałam mąką ziemniaczaną. Piekę w 170 stopniach u mnie ok 1godziny. Wierzch powinien być zarumieniony. (Środek sprawdź patyczkiem drewnianym). Po upieczeniu pozostawiam w wyłączonym piekarniku do ostudzenia. Wierzch polewam rozpuszczoną białą czekoladą.