Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krewetki w awokado"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 78
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2125
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 667
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 78
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2125
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 667
Składniki
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, pokrój w kostkę. Wydrążone awokado skrop sokiem z cytryny.
Do miąższu awokado dodaj opłukaną rukolę, fileciki przygotowane z grejpfruta i ugotowane krewetki. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
Sałatką napełnij wydrążone awokado, skrop oliwą i sokiem z grejpfruta.
Podawaj schłodzone, po dwie połówki na porcję.
Czas przygotowania: 30 minut 370 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień