Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królewskie pierniki z marcepanem i dżemem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 321
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 173
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 600
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 321
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 173
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 600
Składniki
Ciasto: mąkę i kakao przesiej. Dodaj resztę składników (bez dżemu), zagnieć. Chłodź 2 godziny. Ciasto rozwałkuj na pół cm, wykrój np. serduszka. Piecz 12 minut w 170°C. Ostudź. Posmaruj dżemem.
Masa: zagnieć, cienko rozwałkuj. Wytnij tą samą foremką, ułóż na pierniczkach. Odłóż na 3-4 godziny.
Polewa: kremówkę i miód zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj margarynę i czekoladę, mieszając, stop. Ostudź. Polej pierniczki.Źródło: Chwila dla Ciebie