Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336555
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3255
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422324
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2323
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336555
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3255
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422324
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2323
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym masłem i cukrami. Następnie dodajemy żółtka i śmietanę. Ciasto zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 40 minut. Składniki na masę połaczyć ze sobą. Ciasto po upływie 40 minut wyjmujemy z lodówki. Dzielimy na dwie części. Jedną wałkujemy, podsypujemy mąką. Na wałku przenosimy na blaszkę (na papier do pieczenia), nakłuwamy widelcem. Na ciasto układamy masę z jabłek. Na jabłka umieszczamy drugą część ciasta. Możemy w całości po rozwałkowaniu umieścić, lub uformować długie ruloniki i ułożyć na wierzchu. Pieczemy w 170* 40 minut.