Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho dla małych i dużych.
Dziś wam podam przepis na szybki barszcz biały, gotowy w zaledwie trzydzieści...
Odsłon: 8893
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 46
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 146
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 46
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 146
Składniki
Margarynę wcześniej zamrozić. Mąkę przesiać do miseczki. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Zetrzeć na tarce margarynę i wymieszać z mąką. Dodać żółtka, ocet jabłkowy i olejek cytrynowy. Przy pomocy łyżki łączyć składniki, a następnie zrobić kruszonkę palcami. Foremkę ( 23 x 23 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia. Truskawki umyte, oczyszczone i osuszone pokroić w kostkę. Truskawki w miseczce wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Połowę kruszonki wyłożyć do foremki. Lekko docisnąć. Wyłożyć przygotowane truskawki i przykryć je pozostałą kruszonką. Tortownicę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 - 40 min. Po lekkim wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek babci Bożeny
Desery
Czekoladowa Babka Wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Ciasto salceson siostry Anastazji
Desery
Najłatwiejsza babka
Mazurek babci Bożeny
Mój mazurek jest bardzo prosty w wykonaniu ale tez bardzo smaczny. Nie może g...
Odsłon: 36
Czekoladowa Babka Wielkanocna z nutą pomarańczy
CZEŚĆ:) Święta Wielkanocne już za chwilę więc czas na babkę a w tym przypadku...
Odsłon: 60