Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zachwycić gości pysznym ciastem, ale przy okazji nie tracić czasu na jego przygotowanie? Sięgnijcie po przepis na "krówkę", gwarantujemy, że będziecie często do niego wracać. Ciasto jest gotowe w zaledwie 10 minut!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2102
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 171
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1117
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12051
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2102
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 171
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1117
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12051
Składniki
Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Na dnie ułóż ciasno, obok siebie krakersy.
Schłodzoną śmietankę ubij wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy składniki się połączą, wyłóż masę na krakersy i wygładź.
Na wierzch ułóż kolejną warstwę krakersów, następnie rozsmaruj na nich masę kajmakową.
Całość posyp startą gorzką czekoladą. Włóż do lodówki na minimum 1,5 godziny.