Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 560
Dodano: 14.01.2015
Odsłon: 7586
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki .
Śmietanę ubić z cukrem, gdy będzie już gotowa na koniec zmiksować z nią serek mascarpone.
Przed nakładanie masy krówkowej na biszkopt należy ją trochę podgrzać będzie się łatwiej rozkładać.
Po wystygnięciu przekrawamy biszkopt na trzy części. Na pierwszy blat wykładamy masę z bitej śmietany, a na drugi masę krówkową. Wierzch ciasta wykładamy masą śmietankową i tuż przed podaniem na stół trzemy na ciasto wiórki czekolady .
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)