Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli mocno słodkich ciast
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 520
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 520
Składniki
Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, pieczemy 2 placki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 25 min w temp 180 stopni. studzimy
Krem: śmietanę ubijamy ze śmietan fixami lub zamiast tego na koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną w szklance wody i zaczynającą tężeć galaretkę. Masę wykładamy na jeden placek, przykrywamy drugim.
Wierzch: słonecznik prażymy na suchej patelni. Masę krówkową miksujemy z margaryną, wykładamy na wierzch ciasta, posypujemy ostudzonym słonecznikiem.najlepiej jeśli ciasto postoi jeden dzień w lodówce, wtedy jest najlepsze. Przepis na standardową blachę