Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13524
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5868
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7613
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13524
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5868
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7613
Składniki
Ubić białka. Dodawać na przemian szklankę cukru i żółtka. Następnie doda mąkę i mąkę ziemniaczaną. + proszek do pieczenia. Na końcu + kakao. Piec w 180° C
Po wystudzeniu biszkoptu przekroić go na dwie części. Pierwszą część posmarować warstwą karmelu, posypać orzechami.
Śmietanę ubić na sztywno dodając 2 śnieżki.
Połowę śmietany wyłożyć na orzechy. Na to położyć drugą część biszkoptu, posmarować karmelem, posypać orzechami i reszta śmietany, na to polewa.