Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 28
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 479
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1002
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 239
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 28
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 479
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1002
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 239
Składniki
Ubić białka. Dodawać na przemian szklankę cukru i żółtka. Następnie doda mąkę i mąkę ziemniaczaną. + proszek do pieczenia. Na końcu + kakao. Piec w 180° C
Po wystudzeniu biszkoptu przekroić go na dwie części. Pierwszą część posmarować warstwą karmelu, posypać orzechami.
Śmietanę ubić na sztywno dodając 2 śnieżki.
Połowę śmietany wyłożyć na orzechy. Na to położyć drugą część biszkoptu, posmarować karmelem, posypać orzechami i reszta śmietany, na to polewa.