Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 890
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1709
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4095
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 157
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 890
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1709
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4095
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 157
Składniki
Formę 20x20 wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy z gałką muszkatałową. Dodajemy cukier i mleko. Podgrzewamy 5 minut nie mieszając. Zdejmujemy z ognia masę. Dodajemy masło orzechowe, ziarenka wanilii. Mieszamy. Do takiej masy dodajemy przesiany cukier puder. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Wylewamy na formę. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki.