Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówki są pyszne!! Po zrobieniu krówek zapakowałam je w przezroczyste torebeczki i przewiązałam wstążką. Były walentynkowym prezentem dla najbliższych.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1311
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24909
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1311
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24909
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 96
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć do rondelka o grubym dnie i rozpuścić, ciągle mieszając.
Podgrzewać, aż masa stanie się bardzo gęsta, ciągle mieszając, bo łatwo ją przypalić.
Gęstą i gorącą masę przełożyć do podłużnej formy wyłożonej folią aluminiową i odstawić do wystygnięcia, a następnie włożyć do lodówki (na około 4 h a najlepiej na całą noc).
Schłodzone krówki wyjąc, zdjąć folię i pokroić na prostokąty.
Przepis pochodzi z Naj nr 6-7/2010 [768]