Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówki są pyszne!! Po zrobieniu krówek zapakowałam je w przezroczyste torebeczki i przewiązałam wstążką. Były walentynkowym prezentem dla najbliższych.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231736
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4948
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36293
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231736
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4948
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36293
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć do rondelka o grubym dnie i rozpuścić, ciągle mieszając.
Podgrzewać, aż masa stanie się bardzo gęsta, ciągle mieszając, bo łatwo ją przypalić.
Gęstą i gorącą masę przełożyć do podłużnej formy wyłożonej folią aluminiową i odstawić do wystygnięcia, a następnie włożyć do lodówki (na około 4 h a najlepiej na całą noc).
Schłodzone krówki wyjąc, zdjąć folię i pokroić na prostokąty.
Przepis pochodzi z Naj nr 6-7/2010 [768]