Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krówki z masłem orzechowym"
Brownie, jest nie lada gratką dla wielbicieli ciężkich, wilgotnych ciast. Dod...
Odsłon: 5824
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 3
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 322
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 3
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 322
Składniki
Wyłóż pergaminem kwadratową foremkę o boku 22 cm (może być również forma prostokątna podobnej wielkości). Posmaruj pergamin masłem lub olejem.
Włóż pokrojone masło oraz masło orzechowe do żaroodpornej miski. Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą. Podgrzewaj, mieszając, aż wszystko się rozpuści i połączy. Dodaj szczyptę soli i wymieszaj, by powstała jednolita masa.
Zdejmij miskę z masą z garnka. Dodaj esencję waniliową oraz cukier. Dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia się cukru i połączenia składników.
Nałóż masę krówkową do przygotowanej formy, wyrównaj wierzch. Następnie przykryj formę papierem i odstaw, aby całkowicie wystygła.
Następnie wstaw formę do lodówki na ok. 3 godziny. Przed podaniem pokrój w kostki.
Połam drobno obie czekolady, a następnie osobno rozpuść każdą z nich w kąpieli wodnej. Krówki zanurzaj w polewach – część w ciemnej, część w jasnej (dodatkowo możesz obtoczyć je od strony zamoczonej w czekoladzie w posiekanych orzechach – ziemnych, laskowych lub włoskich).Źródło: Świat kobiety
Przepisy Desery
Desery
Mazurek pistacjowy
Desery
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Desery
Sernik z rodzynkami
Desery
Ciastka baranki
Mazurek pistacjowy
Mazurek pistacjowy, tarta pistacjowa – jak kto woli. Najważniejsze, że ciasto...
Odsłon: 70
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 322