Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krówki z masłem orzechowym"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104543
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104543
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Składniki
Wyłóż pergaminem kwadratową foremkę o boku 22 cm (może być również forma prostokątna podobnej wielkości). Posmaruj pergamin masłem lub olejem.
Włóż pokrojone masło oraz masło orzechowe do żaroodpornej miski. Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą. Podgrzewaj, mieszając, aż wszystko się rozpuści i połączy. Dodaj szczyptę soli i wymieszaj, by powstała jednolita masa.
Zdejmij miskę z masą z garnka. Dodaj esencję waniliową oraz cukier. Dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia się cukru i połączenia składników.
Nałóż masę krówkową do przygotowanej formy, wyrównaj wierzch. Następnie przykryj formę papierem i odstaw, aby całkowicie wystygła.
Następnie wstaw formę do lodówki na ok. 3 godziny. Przed podaniem pokrój w kostki.
Połam drobno obie czekolady, a następnie osobno rozpuść każdą z nich w kąpieli wodnej. Krówki zanurzaj w polewach – część w ciemnej, część w jasnej (dodatkowo możesz obtoczyć je od strony zamoczonej w czekoladzie w posiekanych orzechach – ziemnych, laskowych lub włoskich).Źródło: Świat kobiety